återblick i arkivet, för ungefär tre månader sedan skrev jag detta;

Och det är en del av dig som vill ta en flaska och svepa den i ett, kunna andas utan några problem och känna hur världen snurrar och marken försvinner under dina fötter och känna att det är ändå okej för nu slipper du tänka. Och det är alltid en del som vill fortsätta svepa bort dina tankar och hoppas på att du vaknar upp till en bättre dag. En del av dig hoppas att det faktiskt kunde bli bättre av att göra så. Att det faktiskt kunde lösa sig, åtminstone lite. Och du gör inget av det för du vet att alkoholen i blodet gör det inte bättre. Det är som att vilja drömma men att stanna kvar i verkligheten för du vet hur besviken du blir när du inser att drömmen bara var just det, en dröm. En jävla dröm. Du låter bli att försvinna från tankarna för du vet att du alltid måste återkomma någon gång. En jävla dröm.

En del av dig hoppas på att det finns något kvar. Som när du äter upp en burk med b&j och önskar att det fanns något kvar eftersom det var så gott och du njöt, du njöt. Och kanske är det den delen som är den värsta, att du faktiskt fortfarande hoppas trots att alla andra delar av dig skriker åt dig att sluta upp med det. För i slutet försvinner hoppet och du måste inse något som du vägrat tidigare. Och det är den här delen av dig som fortfarande har kvar drömmarna och som fortfarande inte velat gå tillbaka till verkligheten. Det är den här delen av dig som har alkohol i blodet och som är för rädd för att bli nykter igen. Och ibland får den här delen dig att må mycket bättre, eftersom den ger dig hopp, nästan så att du kan gå på stan och le lite diskret för dig själv. Som när alkoholen i blodet verkar som bäst. Och sen är det den här delen som får dig att må värst, eftersom du får inse att ditt hopp måste försvinna, nästan så att du inte kan andas och helst vill slippa dig själv och dina känslor. Som när alkoholen i blodet försvunnit och du ser allt klart igen. En jävla dröm. Och du lider för det är så svårt att vakna upp igen. 

Och en del av dig vill bli bättre, förbättras till en bättre version av dig själv. Det är den här delen som får dig att orka lite mer fastän många delar av dig ligger blödandes på golvet. För den här delen påminner dig om att det nog var det bästa, det bästa för dig själv och att du fått en chans att växa. Att du fått en chans att orka kasta flaskorna och skratta nyktert. Att få en chans att göra drömmarna till din verklighet, att få en chans att slippa behöva vakna upp från något finare eftersom du redan har något finare än allt annat. Det är den här delen som får dig att öppna ögonen för dig själv och inse att du är bra. Och det är ändå den här delen som är så stark så att den blir längst bort av dem alla, kanske för att den är så pass bra så att det är en lång väg för att nå helt och hållet dit. För det är den här delen som mest ropar åt dig själv att du måste släppa och det är den här delen som får dig att inse, fastän du inte vill, hur mycket du inte vill släppa. Det är den här delen som visar att du borde men inte vågar bli nykter igen. 

Och det är en del av dig som vill vara stark för andras skull. Det är den här delen som lyckas tvinga dig upp på morgonen trots hur jobbigt du känner att det är. Det är den här delen som lyckas väcka dig från drömmen trots att drömmen kanske var mycket bättre än verkligheten. Och det är den här delen av dig själv som visar hur mycket du har kvar. För det är den här delen som ger dig allt det stöd du behövt för att inte svepa flaska efter flaska. Och det här är också den del som är starkast och som förstärker den delen av dig där du inser att du måste släppa. Det är den här delen som visar att det är värt att vara nykter trots att det känns jobbigt just under den här stunden. För den här delen visar att livet är det värsta du kan tvingas gå igenom men att det är värt det, varje minut, varje sekund. För du har alltid några på din sida som önskar mer än något annat att du ska överleva och leva med dem.

Och du inser en dag att du kan klara vad som helst genom att andas i takt med människor som gör allt för dig. Det är den här dagen då du ångrar att du ens tänkt tanken på att svepa flaska efter flaska i hopp om att överleva lite till. Det är den här dagen som du upptäcker att nykterheten är den bästa känslan eftersom du får känna att du är så jävla mänsklig.

No pain is forever. +

Kommentarer

Kontakt: ptraa.blogg@hotmail.com

Vad heter du?
Ska jag komma ihåg ditt namn?

Din E-postadress? (publiceras ej)

Din URL/Bloggadress?

Och vad hade du på hjärtat?

Trackback
Follow on Bloglovin