'cause now i'm flying higher than i ever could imagine, and i was supposed to be scared of heights, like what happened? i guess we change, some for the better, some for the worse. +

Och vi går på samma gator varje morgon, varje kväll, varje eftermiddag, varje förmiddag. Och vi får in en rutin att fixa oss på liknande sätt varje morgon, och vi lyssnar på favoritlåtar som vi tror att vi aldrig någonsin kommer kunna tröttna på. Vi träffar våra närmsta som får oss att le lite större, vi träffar nya människor som ger oss nya chanser att utveckla något större inombords, vi lär känna nya platser som ger oss nya möjligheter till ett lite förändrat liv. Och vi dansar på sommarkvällar, sjunger lite högre än alla andra till musik som döljer allt annat ljud omkring, spiller vin på trägolvet hos någon bekant som bjöd hem dig och dina vänner, sover med kompisar och fördriver tiden med att fnissa bort timmarna som flyger förbi med mörkret som lägger sig över allt och inget. Vi skippar umgänge för att plugga till ett prov som egentligen bara gör dig irriterad, sparar pengar för att kunna känna oss lite friare någon gång framöver, dagdrömmer om framtiden och vad som kanske finns där inuti, tänker på gårdagen och vad som blev medan andra hjärnhalvan funderar på morgondagen och vad som kommer ske. 

Och vi går på samma gator varje morgon, varje kväll, varje eftermiddag, varje förmiddag. Och vi nynnar till någon melodi på radion medan vi plockar ur diskmaskinen, fastnar för länge framför facebook som slukar upp timmarna i ditt liv, somnar för sent framför tv-serier och filmer som fångar och äter upp ditt intresse. Vi faller hårdade för någon än vad vi någonsin fallit tidigare, drömmer om mjuka kyssar och andetag nära dina, tar del av något alldeles nytt, somnar bredvid någon som kysst dig på pannan för att säga ''godnatt, vi ses imorgon.'' Och vi ler lite då och då bara för att det känns rätt, dansar senare än vad vi gjort på länge med vänner tills alkohol rinner ur kroppen som om det flyr, pluggar hårt till något prov som kan ge dig det där betyget du vill ha, smsar tills du somnar för att det tar emot att få ett slut på konversationen. Och vi lär känna vår partners familj, längtar till julstämningen på sommarens alldeles för korta tid och drömmer om bara ben och sena utekvällar i solen under jultiden, kämpar med vårterminen på skolan där dom proppar ihop allt i en enda klump för att allt ska hinnas med. 
Och vi går på samma gator varje morgon, varje kväll, varje eftermiddag, varje förmiddag. Och vi fortsätter att lyssna till våra favoritlåtar som ständigt spelas rad efter rad på spotifylistan i mobilen, får alldeles för ont när vår partner lämnar, blöder till sömns för att din kropp lider så pass mycket. Och vi gråter på snefyllor fastän vi ville dricka bort smärtan, kramar om en vän för att känna oss tryggare än vad vi gjort på länge, mår illa när hens namn syns på facebook. Vi blir missnöjda med ett betyg och känner oss mer irriterade och besvikna än på länge, vi lägger undan våra mobiler för att vi inte orkar med att den aldrig längre vibrerar, vi gråter tills tårar faktiskt nästan tar slut för att vi bara vill släppa ut allt det som skaver bakom vårat utseende. Och vi lyssnar på deppiga låtar fastän det inte läker någonting, blockar hen på facebook för att i ett sista försök rädda oss själva från undergång, avundas romantiska filmer såsom ''The Notebook'' eller ''Notting Hill,'' skriver sms och skriver att vi ''orkar inte mer,'' fastän vi ständigt fortsätter att kliva upp varje morgon. Och vi tror att livet kanske nått sitt slut medan vi kämpar efter syre emellan tårarna som lämnar rödsvullna ögon efter sig, svär högt över hur jobbigt saker ska behöva vara. 

Och vi går på samma gator varje morgon, varje kväll, varje eftermiddag, varje förmiddag. Och vi tar oss upp från fallen, dricker vin utan att sluta i en snefylla där vi befinner oss sittandes i ett hörn med en vän som tröstar, lär oss att se hen utan att behöva känna hur något skär sönder vårt hjärta och lämnar det blödandes, sjunger med till Christina Aguileras ''Fighter'' för att kunna le under tiden, kämpar på med betygen som vi bestämt oss för ska höjas, tar bilder med vänner som du sparar ner på ett usb för att aldrig radera, faller för någon annan och bygger upp något ännu nyare, äter middag på en fin restaurang med familjen för att göra något extra speciellt. Och vi hittar nya favoritlåtar som toppar spotifylistan, planerar resor till någon annan stad för att få känna på lite äventyr,  skrattar högt på lektioner för att vi och våra vänner fokuserar på annat för lite omväxlingsskull, gör upp drömmar och förhoppningar för studentens slut och vuxenlivets början, försvinner tillsammans med musiken när vi sitter ensam på bussen, smsar våra nära lite spontant bara för att låta dom veta att ''jag älskar er alla.''Kommentarer

Kontakt: ptraa.blogg@hotmail.com

Vad heter du?
Ska jag komma ihåg ditt namn?

Din E-postadress? (publiceras ej)

Din URL/Bloggadress?

Och vad hade du på hjärtat?

Trackback
Follow on Bloglovin